Mennyit fizet Kanye West, az ellopott Gyöngyhajú lányért Presseréknek?
Mennyit fizet Kanye West, az ellopott Gyöngyhajú lányért Presseréknek?
Nagyvilág
03/04/2017
Ennyit fizetett Kanye West az ellopott Gyöngyhajú lányért Presseréknek
A New York Post értesülése alapján Presser Gábor (68) két és fél millió dollárt (720 millió forintot) követelt Kanye Westtől (39), amiért az amerikai rapsztár 85 másodperces részletet használt fel a Gyöngyhajú lányból 2013-ban, a New Slaves című dalában.
West végül 100 ezer dollárt (29 millió forintot) fizet. A 29 millió forint egyébként többfelé oszlik, ugyanis a dalnak sok szerzője van. Az összeg felét a jogtulajdonos Hungaroton Records kapta, a másik fele pedig további két részre oszlik.
Az egyik fele, 7,2 millió forint kerül a két dalszerzőhöz – Presserhez és Adamis Annához (73) –, a másik fele pedig hét részre oszlik az előadók között.
Mivel a Gyöngyhajú lány felvételének idején az együttesnek hét tagja volt, Kóbor János (73), Benkő László (73), Molnár György (67), Mihály Tamás (69) és Laux József (†72) jogutódja is nagyjából 1 millió forintra jogosult. Presser és Adamis is kap még plusz egymil­liót, hiszen 69-ben ők az együttes tagjai voltak, vagyis Presser nagyjából 4,5 millió forintot vehet át.
Mondd el a véleményed
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
Bejelentkezés Feliratkozás Facebook Bejelentkezés
Felhasználok hozzászólásai
0